Populära och ovanliga leder

37810sv_norte_1700x800-200dpi-Picos
 
Välkommen till min hemsida! Jag vill dela med mig av mina upplevelser och visa mina bästa bilder från nio pilgrimsleder som jag vandrat i Spanien och Portugal mellan 2008 och 2015. Totalt vandrade jag 6.100 kilometer. Jag berättar också episoder från historien om vad som hände på de olika platserna som jag besökte. Har hållit föredrag om vandringarna och håller gärna fler. Dessutom har jag haft en utställning av mina bilder. Har Du frågor eller kommentarer så är du välkommen att kontakta mig här eller på  www.buencamino.se – Lars Eklund.

34926_1260x600-200dpi

 
Jag började vandra den franska leden ”Camino de Santiago”, 800 kilometer, i oktober 2008 mellan Pyrenéerna i Frankrike och Santiago de Compostela i spanska Galicien. Upplevelserna var fantastiska, kanske eftersom jag inte hade några förväntningar och inte visste något om den här typen av vandringar.

Väl hemma i Sverige bokade jag en ny resa för nästa vandring under våren 2009. Så har det fortsatt. Idag har jag vandrat de flesta viktiga och stora lederna i Spanien och Portugal. På de populära lederna träffade jag många vandrare från olika länder och med olika livserfarenheter. De ovanliga lederna hade få eller inga vandrare, men en intressant historia. Målet för alla är Santiago de Compostela i Galicien med ett undantag; vägen till Finisterre och Muxia, som slutar i Muxia på Galiciens norra kust. Leden är populär men beskrivs tillsammans med den ovanliga Via de la Plata.

Nu efteråt vet jag inte om jag blivit så mycket klokare, lite kanske, men mina vandringar har varit nyttiga för både kroppen och själen och jag är dessutom inte främmande för de urtida leder som romarna, morerna och Hannibal använde före mig.
  

 2021-12-05